Aktivnosti

Novi projekat tehničke škole “KORAK DALjE KA ŽELjENOM ZANIMANjU“

UG „Zaječarske inicijative“ je u okvriru programa donacija „Mladi u pokretu“ ODOBRILO PROJEKAT TEHNIČKE ŠKOLE “KORAK DALjE KA ŽELjENOM ZANIMANjU“ u čijoj izradi su učestvovali učenici (Aleksandar Petrović, Katarina Čamiloski, Barbara Ilić i Dimitrije Mladenović).
Parlament učenika Tehničke škole će, u saradnji sa nastavniicima i socijalnim partnerima, realizovati projekat u periodu od marta do maja 2011.
Ovom akcijom želimo da podsetimo građane na značaj školovanja, da bez škole nema dobrog zaposlenja, vaspitanja i obrazovanja. Očekujemo da se smanji broj učenika koji odustaju od školovanja kada se upoznaju i podsete na sve dobro što im se može desiti u školi.
Aktivnosti u projektu će biti sledeće:
– učenici će intervjuisati značajne ličnosti iz struka koje školuje Tehnička škola (Tehničar za zaštitu životne sredine, Tehničar za reciklažu, Hemijski laborant, Prehrambeni tehničar, Pekar, Ženski i muški frizer, Pedikir i manikir)
– dobićemo podatke o tome šta nas čeka u svetu rada, koliko je radno vreme, koje se kompetencije očekuju od budućih radnika, gde se možemo zaposliti sa svojom strukom, šta sve možemo da radimo i drugo
– učenici će raditi interesantne oglede u laboratoriji i napisati članke o tome
– zajedno sa nastavnicima ćemo posetiti preduzeća i opisati šta smo radili na praktičnoj nastavi
– sve ove zanimljivosti ćemo štampati u publikaciji o našoj školi i podeliti je učenicima osnovnih škola
– imaćemo javnu akciju u gradu na kojoj ćemo predstaviti publikacuju/časopis
– tako će osmaci biti bolje upoznati sa našom školom i zanimanjima za koje školujemo učenike
– predstavićemo naš časopis u Narodnoj biblioteci i tada će biti prilike da građani čuju i vide šta sve naši učenici postižu i čime se bave: pevanje, gitara, brejk dens i slično

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *