Aktivnosti

Projekat Parlamenta učenika Tehničke škole „Reciklažom do uštede i zaštite“

U sklopu programa “Mladi u pokretu“ kao i u saradnji Zaječarske inicijative i Nacionalne zadužbine za demokratiju sa zadovoljstvom objavljujemo da je projekat Reciklažom do uštede i zaštite, napisan od strane učenika Tehničke škole, odobren i da će se sprovoditi u roku mart – april. Projekat učenika naše škole napisan je na inicijativu Parlamenta učenika u cilju povećanja ekološke svesti građana, animiranja kulturnog života grada Bora kao i prikupljanja novca za nožnu presu za reciklažu limenki i plastičnih flaša koja će se nalaziti u okviru malog školskog reciklažnog centra.

Primarni cilj ovog projekta je uticaj na svest građana Bora, jednog od najzagađenijih gradova u Srbiji i Evropi, o nepravilnom odlaganju otpada, štetnom uticaju po okolinu, posledicama po život ljudi kao i da pokažemo da separacija otpada, reciklaža i drugi oblici tretmana otpada nisu tako strani i opasni i da mogu pomoći ne samo nama kao sugrađanima ovog grada već i stanju životne sredine u celom svetu.

Pozivamo kako sve učenike Tehničke škole tako i učenike ostalih škola grada Bora i same građane da učestvuju u projektu i dođu na nastup u sali bioskopa „Zvezda“ 31. marta, u 1730 sati gde će imati priliku da vide prezentacije o podizanju ekološke svesti građana kao i prikaz trenutnog stanja životne sredine u celom svetu. Prezentacije će upotpuniti nastup break dance ekipe “Recognize Crew“ sa ciljem animiranja kulturnog života Bora. U okviru projekta takođe će se naći i crtanje grafita na zidovima unutar Tehničke škole koji će nositi poruke o stanju životne sredine i njenom očuvanju. Krajem aprila, Tehnička skola ce, u saradnji sa svojim partnerima, organizovati okrugli sto u SO Bor sa ciljem prezentacije rezultata projekta i pozivom za nastavak saradnje sa svim insistucijama koje žele da očuvamo naš grad od zagađenja.

Takođe pozivamo sve zainteresovane da se i nakon završetka projekta zalažu za naše ciljeve, tj. da pravilno i racionalno odlažu otpad kao i da ga šalju na reciklažu umesto da ga bacaju u reke, jezera i šume jer će time obezbediti sigurnu i zdravu budućnost, kako sopstvenu tako i budućnost naše dece.

Brankica Kilibarda, III2

Tehničar za zaštitu životne sredine

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *