Informacije

Akcija dobrovoljnog davanja krvi

U organizaciji Instituta za transfuziju krvi Srbije, borskog Crvenog krsta i Tehničke škole, organizovana je akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Medju dobrovoljnim davaocima krvi u Tehničkoj školi, najbrojniji su bili učenici Tehničke i Ekonomske škole, pored nastavnika i radnika.

“Krv je uvek potrebna. To je jedna konstantna situacija. Mi se uvek borimo da prevaziđemo hronični nedostatak svih jedinica. Sa mladim ljudima u Boru imamo svake godine divnu saradnju. Sve krvne grupe su potrebne, svako ko želi da da krv, treba da se odazove na ovakve akcije. Dragocenu tečnost mogu dati zdravi ljudi, starosti od 18 do 65 godina. Svako ko dođe na akciju prođe kroz brzi medicinski pregled kako bi i mi bili uvereni da su svi davaoci zdravi i sposobni za učešće u akciji”, rekla je prim. dr Slobodanka Blagojević iz Instituta za transfuziju krvi Srbije. (preuzeto sa sajta Bor030)

Učenici i nastavnici Tehničke škole u Boru se uvek rado javljaju kada su humanitarne akcije u pitanju. Pojedini učenici već sada imaju knjižice sa zavidnim brojem davanja. Pravi primer!

Više fotografija pogledajte na našoj FB stranici!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *