Projekti

„Подстицање демократске културе у школама“-трећа радионица

У оквиру пројекта „Подстицање демократске културе у школама“, одржана је трећа радионица: Peer learning са пилот школама, од 23 – 25. новембра 2018. године у хотелу Мона на Златибору.
Након поздравне речи представнице Министарства просвете, науке и технолошког развоја и представника Савета Европе, следио је рад у групама према планираним активностима.
Свака школа је имала задатак да са својим тимом из школе изради предлог методологије за мониторинг и евалуацију и развије план одрживости школских пројектних активности и резултата.
Локални координатори упознали су нас са дескрипторима (исходима) компетенција за демократску културу, да би кроз презентације и групни рад кроз примере видели како се они примењују у настави и учењу.
Групе су се састојале од чланова из различитих школа, што је довело до размена мишљења и идеја.
Следећег дана школе су имале задатак да промотивно најаве примере добре праксе својих школа урађених у оквиру пројекта, како би заинтересовале остале за свој пример. Пример добре праксе наше школе био је: Предавања и радионице за ученике и вршњачка едукација.
На интресантан начин формирано је 10 група (у два наврата) где су презентери свог примера у радионици „Критички пријатељи“, детаљно упознали групу са својим примерима добре праксе. Кроз дискусије, разна питања и предлоге чланови групе су причали и о сличним примерима својих школа.
Ништа мање интересантно није било представљање „Дана демократске културе“ у школама.Тако је и наша школа представила тај дан који је одржан 11.10. 2018. године.
Урађено је и самовредновање школских акционих планова.
За време пауза дружили смо се, размењивали идеје и искуства, имали смо времена и да прошетамо по овој лепој планини.
Заједничка вечера било је још једно место дружења, а нама је било посебно занимљиво јер је једна чланица нашег тима прослављала рођендан.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *