AktivnostiProjekti

„Podsticanje demokratske kulture u školama“-završna konferencija.

05.03.2019. godine u Zemunskoj Gimnaziji održana je završna konferencija prvog dela projekta „Podsticanje demokratske kulture u školama”.
Projekat je realizovan u okviru programskog okvira Evropske unije i Saveta Evrope pod nazivom Horizontal Facility za zapadni Balkan i Tursku i implementiran je od strane Odeljenja za obrazovanje Saveta Evrope u saradnji sa Kancelarijom Saveta Evrope u Beogradu. Projekat, čije je trajanje 24 meseca, sprovoden je u partnerstvu sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uz uključivanje šire grupe relevantnih zainteresovanih strana, uključujući institute za obrazovnu politiku i istraživanja, odabrane pilot škole, lokalne zajednice, medije, civilni sektor, stručnjake i druge međunarodne organizacije i partnere u Srbiji.
Opšti cilj projekta je podizanje kvaliteta obrazovanja podsticanjem demokratske kulture u sistemu formalnog obrazovanja primenom antidiskriminatorskih pristupa zasnovanih na standardima i praksi Saveta Evrope. Specifični ciljevi su: (i) podizanje nivoa znanja i svesti među nastavnicima, nenastavnim kadrom, učenicima i lokalnim zajednicama o konceptu, politikama, praksi i dobrobiti inkluzivnog obrazovanja i demokratske školske kulture i (ii) osnaživanje kapaciteta škola da otklone predrasude i diskriminatorski pristup prema ranjivim grupama i da rešavaju slučajeve nasilja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *