У оквиру програма „Каријерног вођења и саветовања“Техничка школа је реализовала, по други пут, активност „Сенка на послу“.

Око 30-так ученика је један радни дан провело на изабраном радном месту где су се упознали са занимањем, условима рада, обавезама и задужењима запослених, радили лакше радне задатке у складу са мерама безбедности и заштите на раду.
Услуге каријерног вођења припремају ученике за улазак у свет рада тако што развијају вештине које су им неопходне за улазак у нову, радну улогу: формирање слике о себи у односу на каријерне могућности, активно информисање о каријерним могућностима, комуникациону компетентност, вештине активног тражења  посла и управљања каријером.
„Сенка на послу“ је завршна активност која омогућава ученицима да се опробају у изабраном занимању и процене да ли њихова знања и вештине, способности и афинитети одговарају том занимању. Многи од њих бирају занимање које није везано за њихову струку али им је, на неки начин, интересантно.
Током два месеца реализације ове активности ученици су били у улози: библиотекара, правника, фармацеута, геолога, фотографа, козметичара, хемичара – истраживача, предузетника, етнолога, учитељице итд.  Овом приликом захваљујемо нашим партнерима који су несебично поделили своје знање са ученицима: козметички салон „KM Bjuty“, компанија „Rakita exploration“ , апотека „Живковић“, Народна Библиотека, Музеј рударства и металургије, фотографска радња „Сварче“, ОШ „Ђура Јакшић“ Кривељ .