У оквиру пројекта „Подстицање демократске културе у школама“ Савета Европе и Европске Уније, Техничка школа је 11.10.2018. обележила Дан демократске културе низом активности.
Међусобном сарадњом, тимским радом, уважавајући идеје и предлоге сваког од учесника, наши ученици су припремали материјале, учили једни од других о демократији, заједно са својим наставницима.
У холу школе је кроз ликовне радове, постере и квиз о деморатским вредностима ученицима и наставницима приказана демократија на један нов и занимљив начин. Наставник филозофије Иван Вучковић одржао је предавање „Демократија – порекло, значај и развој“.
У Народној библиотеци од 18h приређена је централна манифестација обележавања Дана демократске културе. Ученици наше школе, заједно са гостима из удружења грађана „РЕАБ“, ученицима и наставницима ШОСО „Видовдан“ и уз стручну помоћ Музеја рударства и металургије и Центра за културу, припремили су приредбу „Упознајмо се да бисмо се поштовали“. Приказани су обичаји и традиционална храна из влашке, румунске, српске, ромске и кинеске културе који су одушевили све присутне. 

YouTube канал Техничке школе:  https://www.youtube.com/watch

Будилица 10.10.2018. РТВ Бор: https://www.youtube.com/watchbudilica

Дневник 12.10.2018. РТВ Бор: https://www.youtube.com/watchdnevnik