Tehnička škola je učesnik projekta „Otvoreno obrazovanje u Srbiji”, koji je pokrenut od strane Centra za obrazovne tehnologije Zapadni Balkan u saradnji sa Računarskim centrom Univerziteta u Beogradu. Projekat je podržan programom „Otvoreni podaci – otvorene mogućnosti”, a realizuje se u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu, Svetskom bankom i Fondom za dobro upravljanje Vlade Velike Britanije (UK Good Governance Fund). Projekat je podržan i od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Podršku ovom projektu pružila je i kompanija Oracle.
Na Nastavničkom veću održanom 13.02.2019. god. nastavno osoblje je upoznato sa ciljevima projekta. Prezentovanje projekta i obuka za zainteresovane nastavnike održana je 26.03. 2019. Nastavnici su upoznati sa:
– pojmom i značajem otvorenih podataka,
– gde su dostupni i u kom formatu,
– kako koristiti otvorene podatke i njihova primenjivost u nastavi,
– vizuelizacijom i obradom otvorenih podataka tj. izradom grafikona i infografika za dostupne podatke.
Više podataka o ovoj interesantnoj temi možete pronaći na sledećem linku: http://edtech.center/sr/portfolio-item/otvoreno-obrazovanje-u-srbiji/?fbclid=IwAR3pIxLbKhgUBnIfTXPXb8lPvYfX5QsXM3iNHxcW-4Jkx7sEW8TqYcBH4lI