25.04.2019. године у време великог одмора одржана је подела награда учесницима фото-конкурса и еколошким едукаторима.  Тема фото-конкурса била је пријатељство и позитивне вредности које треба неговати у школама. Комисија, у чијем саставу су били наставници и ученици Техничке школе, је изабрала три најбоља рада руководећи се критеријумима конкурса:

1. прво место освојила је фотографија ученика Вељка Пелића, одељење IV2 Техничар за индустријску фармацеутску технологију

2. друго место освојила је фотографија ученика Матеје Богдановића, одељење III1 Техничар за индустријску фармацеутску технологију

3. треће место освојила је фотографија ученика Јована Шербановића одељење II2 Техничар за заштиту животне средине.

Ученици награђених радова добили су ваучер који могу искористити у фото-радњи  Фото Сварче у циљу унапређења својих знања о фотографији.
Специјалну награду за квалитет фотографије – један дан на фотосафари-ју „Добра и лоша земља 2019“ доделило је удружење „Вилаж“ Анђели Радовановић одељење IV2 Техничар за индустријску фармацеутску технологију и првонаграђеном Вељку Пелићу.

Свим учесницима конкурса фотоклуб „Дунав“ из Бора, донирао је каталоге са званичних FIAP –ових изложби.

За активно учешће у еколошкој едукацији, удружење „Вилаж“ доделило је Јовани Васић и Лазару Јовановићу ( техничарима за заштиту животне средине)  ваучер за матурску забаву и мајицу са ознаком удружења.