Техничка школа Дан школе прославља током недеље од 05. до 09. октобра обележавајући и Дан демократске културе и Светску недељу образовања. У складу са тим, прослава ће бити организована радно уз поштовање епидемиолошких мера.

 

ПОНЕДЕЉАК, 05.10.2020.

Израда постера на тему “Изабери маску и сазнај каква си особа”. Разговори о одговорности уопште и одговорности према сопственом и здрављу других особа.

 

УТОРАК, 06.10.2020.

Предавање на тему „Одговорност – шта је то?“, које ће одржати професор филозофије, за време 3.часа у кабинету 31.

 

СРЕДА, 07.10.2020.

Тест – “Изабери маску и сазнај каква си особа”. У холу школе, за време одмора, ученици могу сазнати какве су особе на основу избора маске. Циљ ових активности је подстицање размишљања о карактеристикамам личности одговорних особа.

 

ЧЕТВРТАК, 08.10.2020.

Упознавање ученика са медијацијом и техником “облак” – процедуром за решавање конфликата. Вршњачки медијатори ће на часовима представити процес медијације, упознати ученике са начином решавања конфликата који се базира на анализи потреба и позвати ученике да се пријаве за медијацију.

 

У холу школе ће овог дана бити окачен постер који представља процес медијације и кораке у решавању проблема и долажењу до прихватљивог решења за обе стране. Ученици ће моћи да се пријаве за разговор са медијаторима, убацивањем свог имена и презимена у коверту на постеру.

 

ПЕТАК, 09.10.2020.

Ученици ће овог дана бити у прилици да покушају да реше онлине игрицу везану за каријерно вођење.

У холу школе биће изложени постери на којима ћемо представити и објаснити шта је то каријерно вођење. Ученици ће имати прилике да се пријаве за консултације везано за своје даље образовање (избор факултета) убацивањем свог имена и презимена у коверту на постеру.

 

Додела награда за ликовни и литерарни конкурс на тему “Најгоре маске нису на лицу”.

 

Дефиле нај маске.

Музичке нумере ученика.

 

Изложба ликовних радова на тему “Најгоре маске нису на лицу”.