Техничкој школи уручено признање за иновативни приступ
На Осмој националној Euroguidance конференцији „Каријерно вођење и саветовање у Републици Србији и Европи“ одржаној 22. и 23. октобра 2020. год., Техничкој школи је додељено признање за иновативни приступ у развоју активности КВиС помоћу ИКТ алата за escape game игру: „Ослободи се и пронађи своју каријеру“.
Овај алат за учење на даљину је врло близак данашњим генерацијама. Тим за КВиС, Техничке школе је одлучио да escape gam, коју ученици углавном познају као забаву, искористи за наставу.
Игрица подстиче ученике, на интерактиван начин да заузму активан однос према својој каријери, тестирају своје знање о вештинама, траженим занимањима, фазама кроз које пролази каријера. Игра је замишљена је као соба у којој ученици траже добро сакривене предмете да би пронашли излаз. Сваки пронађени предмет их води до задатка који морају да реше да би напредовали у игри.
Ученици Техничке школе су, у евалуацији, овај наставни материјал оценили као врло занимљив и изразили жељу да се што више користи у настави.
Педагог у Техничкој школи у Бору
Наташа Џаковић