Техничка школа Бор

Упис 2022/2023. ТЕХНИЧАР ЗА ДИГИТАЛНУ ГРАФИКУ И ИНТЕРНЕТ ОБЛИКОВАЊЕ

Добродошли у свет графичког и веб дизајна! Ово је нови смер који Техничка школа нуди будућим средњошколцима. Врло мало средњих школа у Србији има овај смер у својој понуди. Ученици ће кроз

четворогодишње школовање научити како се обрађују графички садржаји који се користе у информационим технологијама као што су мобилно рачунарство, компјутерске игре и анимација. Такође, ученици ће стећи вештине и знања која су потребна за израду мултимедијалних елемената а све у циљу креирања веб страна. Овај смер пружа прилику да ученици до максимума испоље своју креативност у свету апликација, анимација, веб дизајна као и моделовања дигиталних ликова.
У прве две године ученици ће стећи графичке вештине и знања као и шта су и како се користе графички алати.
У трећој и четвртој години ученици ће своја знања примењивати у свету дигиталне графике, анимација и веб дизајна. Укратко, ово је смер који ће ученицима омогућити да оживе своје креативне идеје тако што ће анимирати и програмирати графику на занимљив начин. Овај смер нуди одличну полазну основу за наставак школовања на ИТ факултетима и академијама из области графичког и веб дизајна.

У табели испод можете видети које предмете ће изучавати овај смер

Техничар-за-дигиталну-графику-и-интернет-обликовање-1