Иван Вучковић

Професор филозофије

Иван Вучковић, рођен 17.04.1987 године у Бору, први у генерацији дипломирао филозофију 2011 године на Филозофском факултету у Нишу са просеком оцена 9,45 и био проглашен за најбољег студента на департману.

Године 2010. објавио је своју прву збирку песама под називом „Игра Ветрова“ (Скц Ниш) и учествовао у бројним културолошким манифестацијама и песничким сусретима Ниша. Исте године, на факултету је са још неколико студената покренуо часопис за културу и књижевност „Недогледи“ који је и данас актуелан. Те године, оснива факултетски кино клуб „Макавејев“ у оквиру којег је приказао преко 20 филмова из домена култне светске кинематографије (филмове Андреја Тарковског, Вуди Алена, Дејвида Линча, Сергеја Ајзенштајна и сл.).

Био је гост више регионалних емисија и тема више прилога. Објавио је велики број песама, кратких прича и стручних есеја у бројним часописима као што су: Бележница (Бор), Буктиња (Неготин), Бдење (Књажевац / Сврљиг), Недогледи (Ниш) и десетину текстова на интернет порталу P.U.L.S.E.

Држао је неколико званичних и незваничних предавања у земљи и иностранству.

Бивши је џудиста (данас ретко рекреативно), ожењен је, говори енглески и немачки језик.