Стрељаштво – Нина Станисављевић 2019/20

Представљамо вам Нину Станисављевић, ученицу одељења IV-1 (техничар за индустријску фармацеутску технологију).

Нина је одличан ученик са свим петицама, а активно учествује и у ваннаставним активностима у оквиру школе. У првом разуреду учествовала је на Републичком такмичењу из Опште и неорганске хемије у Кикинди и освојила заједно са школским другом Дејаном Солдатовићем екипно 2.место.

Хоби јој је стрељаштво, малокалибарски и ваздушни пиштољ. Тренира од 8. разреда у Стрељачком клубу „Бор-030“. Заинтересованост за овај спорт се јавила због љубави према крими серијама и филмовима где преовладава форензика и оружје. Нина је изузетно талентована за стрељаштво. За веома кратак период успела је да оствари значајне резултате и освоји завидан број медаља.

Такмичи се у просеку 10 пута у току године.  Учествовала је и на првенству државе 2017. године у Новом саду и освојила 2. место у категорији кадета и 3. место у финалу у категорији млађих јуниора. Као награду за освојени пласман, поред медаља добила је бесплатни седмодневни стрељашки камп у Караташу код Кладова где је стекла пријатељства која и даље трају. На такмичењу, организованом последњег дана кампа, освојила је 1.место у категорији пиштољ, и у категорији Микс-парови (мушко-женска екипа) заједно са новостеченим другом, освојила је такође 1.место.

Учествовала је неколико пута у Финалу Купа у Смедереву, као и неколико пута на првенству централне Србије које се такође одржава у Смедереву. У овиру такмичења за првенство централне Србије, 2018. године освојила је 1.место, 2019.године  освојила је 3.место, а јануара 2020.године освојила је два 3.места.

2018.године била је учесник петодневног стрељашког кампа у Београду где су јој тренери биле Јасна Шекарић (носилац златне медаље на Олимпијским играма 1988. године у Сеулу) и Јелена Аруновић, одакле носи јако лепе успомене и искуства.

На такмичењу за првенство Србије у Смедереву 2018.године, у екипи са Бобаном Величковић и клупском другарицом Малином Станојковић осваја 2.место.

На такмичењу за првенство Централне Србије 2018.године са клупским другарицама Бобаном Величковић и Малином Станојковић екипно осваја 2.место.

Медаље поносно чува у својој соби. Препоручује овај спорт зато што спада у категорију индивидуалних спортова, те је самим тим много мање ривалства, а стварају се велика пријатељства, али захтева једну константну борбу са самим собом. Овим спортом се вежба самодисциплина и сталоженост што помаже у постизању успеха у свим осталим сферама живота, наводи нам Нина.

Тренира три пута недељно по 60 до 90 минута у зависности од ефикасно урађеног задатка.

Пуца из пиоштоља, који стоји у клубу и из којег је пуцала Бобана Величковић. Тренер јој је Бобан Марковић, који је и тренер Бобане Величковић.

До сада је освојила 2 златне, 1 сребрну и 4 бронзане медаље.

Поред Бобане Величковић, Јасне Шекарић и Јелене Аруновић које је упознала и са којима је тренирала, овај спорт јој је пружио прилику да упозна и проведе време са Иваном Максимовић која је на Олимпијади 2012.године освојила сребрну медаљу, а која је ћерка Горана Максимовића, који је освојио златну медаљу на Олимпијским играма 1988. У Сеулу.

Узори су јој Бобана Величковић и Јасна шекарић. Јако воли тренинге, они су јој место забаве и релаксације, али и место где ради на томе да се избори са тремом која се повремено јавља на такмичењима.

Планира да након средње школе упише  Технолошки факултет, смер – Фармацеутско инжењерство у Новом Саду, где би наставила са тренинзима али би се и даље такмичила испред клуба „Бор-030“.  Добра организација је кључ успеха – открива нам Нина.

Ми јој желимо пуно успеха и среће у свим сегментима њеног живота.