ТЕХНИЧКА ШКОЛА У ПОСЕТИ ПОЛИЦИЈСКОЈ УПРАВИ У БОРУ

Ученици Техничке школе су посетили ПУ Бор, током „Дана отворених врата“ ове институције и искористили прилику да се упознају са начином рада полицијских службеника.
Ученици су се упознали са начином узимања генетског материјала ДНК и отисака прстију у циљу расветљавања крађа, злочина и других преступа и откривања починиоца кривичних дела. Најзанимљивији део је било испробавање ткз. наочара за симулацију опасних фактора у саобраћају или „пијаних наочара“ током које су ученици могли да осете које тешкоће у кретању, хватању итд., има особа која је под дејством алкохола.

Посета је протекла у веома позитивном расположењу и ученици су имали прилике да виде каква атмосфера влада међу запосленима у ПУ, да се упознају са њиховим задужењима, обавезама, радним временом и др. специфичностима везаним за овај, веома значајан позив.

Пројект „Сазнај! Препознај! Пријави!“

У оквиру пројекта „Сазнај! Препознај! Пријави!“ одржана је завршна конференција у Великој Плани, на којој су учествовали: Средња школа „Жикица Дамњановић“ из Смедеревске Паланке, Техничка школа из Деспотовца, Удружење Креативна педагогија из Пожаревца, Прва техничка школа из Крагујевца, Средња стручна школа из Крагујевца, Економско-трговинска и машинска школа из Кучева, Техничка школа из Бора.Део конференције посвећен је литерарном конкурсу и тим поводом додељене су захвалнице и награде за учешће. Сви ученички радови објављени су у зборнику „Оне које су заборављене“, међу њима се налазе и радови ученика Техничке школе из Бора. На конкурсу су учествовале: Теодора Крачуновић, Милица Калиновић, Анастасија Марковић и Сара Новаковић под менторством проф. српског језика и књижевности Ане Вељковић.Пројекат је реализовало Удружење „Свет речи“ из Велике Плане уз подршку Министарства омладине и спорта. Школски тим који је реализовао пројектне активности чинили су: Глорија Хорти, Теодора Крачуновић и њихови ментори проф. Светлана Продановић и Сања Пејчић.