Упис ученика-школска 2021/2022.

Имајући у виду нарасле потребе за стручним кадровима привреде у нашем граду задњих година тј изградња великих лабораторија у нашем (Борском) округу, Техничка школа, дугогодишњи веран партнер највећих предузећа у нашем граду, нуди смер Хемијско-технолошки техничар као савршен одговор и решење.
Ово је смер који је преко потребан привреди нашег округа као и наше државе а уједно и прилика да, након завршене средње школе, свршени матуранти релативно лако дођу до запослења у својој струци у свом граду као и да успешно наставе школовање на факултетима техничких и природних наука.
Наша школа је једна од ретких у Републици Србији у којој се лабораторијске вештине ученика као и њихово теоријско знање развијају до крајњих граница а то је оно што је привреди нашег града преко потребно-готови кадрови који врло брзо могу да почну да обављају своје радне задаке . Два су основна разлога за то:
Наша школа има потпуно опремљене лабораторије и све потребне техничке услове за успешно обучавање ученика за рад у лабораторији.
Наш високо стручан и професионални кадар је потпуно посвећен потребама сваког ученика понаособ не само посматрано са образовне стране већ и са васпитне. Укратко, ми о нашој деци заиста водимо рачуна.

Добродошли у свет графичког и веб дизајна! Ово је нови смер који Техничка школа нуди будућим средњошколцима. Врло мало средњих школа у Србији има овај смер у својој понуди. Ученици ће кроз четворогодишње школовање научити како се обрађују графички садржаји који се користе у информационм технологијама као што су мобилно рачунарство, компјутерске игре и анимација. Такође, ученици ће стећи вештине и знања која су потребна за израду мултимедијалних елемената а све у цилју креирања веб страна. Овај смер пружа прилику да ученици до максимума испоље своју креативност у свету апликација, анимација, веб дизајна као и моделовања дигиталних ликова.
У прве две године ученици ће стећи графичке вештине и знања као и шта су и како се користе графички алати.
У трећој и четвртој години ученици ће своја знања примењивати у свету дигиталне графике, анимација и веб дизајна. Укратко, ово је смер који ће ученицима омогућити да оживе своје креативне идеје тако што ће анимирати и програмирати графику на занимљив начин. Овај смер нуди одличну полазну основу за наставак школовања на ИТ факултетима и акдемијама из области графичког и веб дизајна

Много ствари је већ речено о овом смеру а најважнија је да је он преко потребан привреди овог града као и привреди наше државе.

Ово је смер који има дугу традицију у нашој школи. Рударски техничари за припрему минералних сировина, одмах након матуре у нашој школи,  годинама уназад врло брзо и успешно налазе запослење у највећим предузећима у нашем граду.  У нашој школи, уз високостручан и посвећен наставни кадар као и савршене услове за стицање знања и вештина из области припреме минералних сировина и уз адекватно обављање стручне праксе у најјачим предузећима у Бору, ученици ће бити потпуно оспособљени за обављање послова у поменутој области. Наравно, овај смер нуди одличну подлогу за наставак школовања на свим факултетима из рударских и техничких наука.